✔ Geen arts of audicien nodig ✔ Gratis bezorging in NL ✔ 30 dagen niet-goed-geld-terug ✔ 2 jaar garantie

Hoortest online - Hoe goed hoor je?


Heb je het gevoel dat je gehoor wat achteruitgaat of ben je gewoon benieuwd hoe goed je oren functioneren? Dan is het slim om je gehoor te testen. Doe de gratis online hoortest in slechts een paar minuten. Deze hoortest geeft je betrouwbaar inzicht in de werking van jouw gehoor. Klik op het logo om van start te gaan!

 

Inhoud van de hoortest online

De online hoortest is een samenwerking van de Nationale Hoorstichting, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Academisch Medisch Centrum (AMC). Wat kun je verwachten in de hoortest online?

  • Voor de start – Bij de start van de oorcheck dien je allereerst je demografische gegevens in te vullen. Vervolgens dien je aan te geven of je de online hoortest met een koptelefoon of speaker gaat doen en kun je het volume voor de test instellen.
  • Start hoortest online– Dan gaat de online hoortest van start. Je krijgt verschillende woorden te horen met daarbij altijd een bepaalde gradatie van ruis. Vervolgens klik je op het plaatje dat past bij het woord of geef je aan “niet verstaan”. Dan ga je door naar de volgende. Het verstaan van de woorden is moeilijker dan piepsignalen, omdat woorden uit meerdere klanken bestaan. Om de woorden goed te kunnen achterhalen, moet je gehoor het verschil tussen de verschillende tonen kunnen opmerken.
  • Einde online hoortest - Aan het eind van de online hoortest krijg je direct te zien of je goed of niet goed hebt gescoord. Wanneer je een goede uitslag hebt, kan jouw gehoor de woorden nog goed van de ruis onderscheiden. In dit geval heb je weinig moeite met het verstaan van spraak in rumoerige ruimtes. Wanneer je een minder goede uitslag hebt, kan het betekenen dat er sprake is van beginnend gehoorverlies in de tonen die je nodig hebt om spraak te verstaan. In dit geval is het altijd goed om jouw gehoor verder te laten onderzoeken door de huisarts of audicien.

Moeite met verstaan? Vind de oplossing!

Wanneer je geregeld moeite hebt met het verstaan van anderen, dan kan het interessant zijn om een hoorhulpmiddel aan te schaffen. Dit hoeft dan niet direct een gehoorapparaat te zijn die je op ieder moment van de dag moet dragen. Nee, je kunt ook kiezen voor een mini gehoorversterker die jou helpt op de momenten dat het echt nodig is. De QUBI is een onzichtbare mini gehoorversterker, die jouw gehoor kan ondersteunen wanneer jij het wilt. Benieuwd? Lees verder over het Qubi mini hoortoestel.