Hoorhulp of hoorversterker


Hoorhulpen of hoorversterkers zijn toestellen om je gehoor te verbeteren in situaties waarin je wat extra ondersteuning nodig hebt. Deze toestellen zijn geschikt voor mensen met een licht c.q. beginnend hoorverlies die al wel regelmatig moeite hebben met het verstaan van gesprekken. Een hoorhulp hoeft en kan niet specifiek worden ingesteld op het hoorverlies van de drager, maar de mate van versterking is meestal wel deels instelbaar. Hoorhulpen of hoorversterkers lijken qua vorm en uiterlijk veel op hoortoestellen omdat vaak dezelfde soort techniek gebruikt wordt, maar zijn beperkter in mogelijkheden en prestaties.


Wanneer is een hoorversterker geschikt?

In Nederland wordt een hoortoestel (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekering vanaf 35dB (decibel) gehoorverlies aan één oor. Zelfs met een lichter gehoorverlies kun je al best veel hinder ondervinden tijdens het volgen van gesprekken, terwijl er geen nog vergoeding wordt gegeven voor de aanschaf van een hoortoestel. In dat geval zou een hoorversterker vaak een geschikte oplossing kunnen zijn. Hoorversterkers leveren voldoende ondersteuning voor lichter gehoorverlies en zijn lager in aanschafprijs. Een hoortoestel kan behoorlijk prijzig zijn zonder vergoeding van de zorgverzekering. Dit komt o.a. doordat een hoortoestel vaak meer functionaliteit en versterking heeft en ook door een specialist (arts of audicien) moet worden aangemeten.

Als je er aan twijfelt of je een gehoorverlies hebt kun je een hoortest doen. Voor een hoortest kun je naar een KNO-arts of audicien. Bij verschillende audiciens is een hoortest vaak zonder kosten.Ook op internet zijn verschillende hoortests te vinden, deze zijn minder precies dan de hoortest bij een arts of audicien, maar kunnen wel een eerste indicatie geven of je minder hoort.


QUBI versus hoortoestellen

QUBI is een hoorversterker, speciaal geschikt voor lichte gehoorverliezen. QUBI kun je dragen in de situaties wanneer je wat extra gehoorondersteuning kunt gebruiken. QUBI past helemaal in het oor en kan daardoor vrijwel onzichtbaar gedragen worden. QUBI maakt gebruik van de dezelfde soort techniek zoals in moderne hoortoestellen. QUBI is echter geen vervanging voor een hoortoestel en niet geschikt voor zwaardere gehoorverliezen. Je kunt het echter wel zien als de ‘voorloper’ voor een hoortoestel . QUBI is de eerste oplossing voor mensen die licht gehoorverlies hebben, bij zwaarder gehoorverlies is een hoortoestel noodzakelijk.

QUBI is een onzichtbare hoorversterker, en kun je gewoon online bestellen.


Wat is QUBI?

QUBI is een klein apparaatje met moderne techniek in een compact ontwerp. QUBI bevat een microfoon, luidspreker, een versterker met digitale filters en een verwisselbare batterij. Toch is de QUBI zo klein dat het helemaal in het oorkanaal past en vrijwel onzichtbaar gedragen kan worden. QUBI heeft drie luisterprogramma’s met verschillende versterkingsniveaus. De luisterprogramma’s kunnen worden gewisseld met behulp van AirTap. Dit systeem wordt geactiveerd door simpelweg met de vlakke hand zachtjes op de oorschelp te tikken.Past de QUBI in mijn oor?

QUBI is gemaakt om volledig in het oorkanaal te passen waardoor het vrijwel niet opvalt. Voor een optimale passing in het oor zit QUBI in een SoftTip, een hoesje van zacht siliconen. Het is lastig om vooraf te bepalen of QUBI ook in jouw oor past, omdat ieder oor verschillend is. Daarom kan je bij QUBI een gratis pasvorm aanvragen, dit is een tester exact in de vorm van het echte toestel, geleverd met de kleinste maat SoftTip. Je weet daarmee direct of QUBI in je oor zou kunnen passen.

QUBI tester


Meer over QUBI

QUBI is een betaalbare hoorversterker van hoge kwaliteit. Deze wordt altijd geleverd met een SmartCase. Zo kun je het toestel met gemak meenemen in broekzak of tas en naar behoefte gebruiken. In de SmartCase kan ook een setje extra batterijtjes worden meegenomen zodat je onderweg niet zonder komt te zitten. QUBI wordt geleverd met drie verschillende maten SoftTips.

QUBI is voorzien van 3 luisterprogramma’s met een verschillend versterkingsniveau, waarbij er rekening is gehouden om het natuurgetrouwe karakter van het geluid zoveel mogelijk te behouden.

Programma 1 is een ‘transparante’ stand en gebruik je als je het toestel in je oor plaatst of als je weinig of geen versterking nodig hebt. Dit programma geeft voldoende versterking om het gevoel te hebben dat er niets in je oor zit. Dit programma kun je ook gebruiken als je even geen versterking nodig hebt, zonder QUBI uit je oor te halen.

Het volgende programma (2) geeft gemiddelde versterking en gebruik je om beter te kunnen verstaan. Programma 3 geeft de maximale versterking, voor als je wat meer versterking nodig hebt dan bij programma 2.

QUBI is een Nederlands product van ExSilent. In 2017 heeft ExSilent een IF design Award gewonnen met het ontwerp van QUBI.

Wie net iets beter wilt horen, doet er goed aan QUBI te proberen.

 

0 berichten

  • Er zijn nog geen berichten. Laat als eerste een bericht achter.

Praat mee

Let op, we beoordelen berichten eerst voordat ze geplaatst worden.