Het dagelijkse leven met een in-het-oor hoorversterker


Als u de beslissing heeft genomen om een hoorversterker te gebruiken, zal het bij het gebruik de eerste periode wennen zijn. Zeer waarschijnlijk was u er al een tijd aan gewend om minder te horen. Bij het gebruik van gehoorversterking gaat u opeens meer horen, en kunnen juist alledaagse geluiden veel luider en duidelijker klinken. Bijvoorbeeld het openslaan van een krant, stromend water of het doortrekken van het toilet zullen in het begin misschien luid klinken, maar daar zult u snel aan wennen. Deze geluiden zullen minder opvallend klinken als uw hersenen aan de nieuwe situatie gewend raken en leren om spraak en achtergrondgeluid van elkaar te onderscheiden. Dit zal gedurende de eerste weken van gebruik blijven verbeteren. Na de eerste periode raakt u al beter gewend en hoort u vooral wat u wilt horen. Ook wordt het makkelijker om goed te luisteren naar spraak in een rumoerige omgeving.

Wat biedt de QUBI?

Met een QUBI in-het-oor hoorversterker kan het zijn dat u ook moet wennen dat er iets in uw oor zit, voor veel mensen is dit een ongewone ervaring. Het gevoel verdwijnt meestal na korte tijd als u gewend raakt aan het dragen. Het kan zijn dat u altijd wat voelt zitten, maar het mag niet pijnlijk zijn. Als het niet comfortabel zit, haal QUBI dan uit uw oor en breng deze opnieuw in, bekijk voor tips de instructievideo’s. Na verloop van tijd merkt u niet meer dat u QUBI draagt. Behalve dat u alles beter hoort!

 

U hoort uw eigen stem

Het kan soms voorkomen dat u uw eigen stem vreemd vind klinken, dit komt doordat het geluid van uw eigen stem ook versterkt wordt waardoor deze luider lijkt. Dit kan in het begin wat onwennig zijn, maar het effect verdwijnt vanzelf na verloop van tijd nadat u er meer aan gewend raakt.

Hoe lang kan ik een QUBI hoorversterker dragen?

QUBI is gemaakt voor tijdelijk gebruik, voor als u in een specifieke situatie iets beter wilt horen. U mag het toestel dagelijks zo lang dragen als u nodig heeft, uw gehoor gaat door het dagelijks gebruik van QUBI niet achteruit en QUBI kan geen schade aan uw gehoor aanbrengen. Wanneer u het toestel dagelijks langer gaat dragen moet u er rekening mee houden dat het toestel ook intensiever onderhoud nodig heeft.

Het maximale geluidsniveau dat QUBI kan produceren, is niet schadelijk voor uw gehoor. De gemiddelde versterking is ongeveer 14dB. Wel geldt zoals altijd dat u situaties met lawaai en hoge geluidsniveaus het beste kunt vermijden omdat deze in het algemeen schadelijk voor uw gehoor kunnen zijn. U kunt in deze situaties waarschijnlijk al kiezen voor een lager geluidsniveau van uw QUBI.

Lees meer over de QUBI

Dagelijkse bezigheden terwijl u uw hoorversterker in heeft

Gebruik tijdens het telefoneren

Bij QUBI zit alle techniek ín uw oor. Daardoor is uw oorschelp vrij en zit er niets in de weg voor uw telefoon. Meestal kunt u uw telefoon gebruiken zoals u gewend bent, maar soms moet tijdens het telefoneren de telefoon een beetje schuin van uw oor houden om fluittonen te vermijden. Het gebruik van oordopjes die in het oor zitten is vaak niet mogelijk (afhankelijk van het type), maar het gebruik van een losse koptelefoon of headset meestal wel.  

Gebruik tijdens het TV kijken

Veel gebruikers merken dat ze met QUBI weer TV kunnen kijken op een normaal volume. Zo profiteert niet alleen u maar ook uw omgeving van QUBI, omdat het geluid van de TV niet meer zo luid hoeft. Als u meekijkt met anderen en het toch niet goed kunt verstaan kunt u met behulp van de AirTap-technologie naar het gewenste versterkingsprogramma schakelen. Bekijk hier de video

Niet gebruiken tijdens het sporten of douchen 

QUBI is maar beperkt bestand tegen vocht en zweet. Doe daarom uw QUBI hoorversterker niet in tijdens het douchen. Ook als u gaat sporten en hierbij veel gaat zweten kan dit in aanraking met het toestel komen en uiteindelijk tot beschadiging leiden. Door de diepe plaatsing in het oorkanaal is de kans dat vocht en zweet in direct contact komen met het toestel minimaal, maar we raden aan om QUBI tijdens het sporten niet te gebruiken. Met name met sporten waarbij veel hoofdbewegingen worden gemaakt, is er een kans op het verliezen van het toestel.

QUBI is ontwikkeld voor gebruik bij alle temperaturen dus ook als het hoogzomer is, kunt u beter horen. Houd u er rekening mee dat bij hoge temperaturen QUBI door zweet kan beschadigen. Als u QUBI in een warme en vochtige omgeving of in een vochtig klimaat gebruikt, is het raadzaam om het toestel na gebruik te drogen. QUBI kunt u daarom ook niet dragen in een sauna of stoomcabine.

Gebruik in de buitenlucht

Uiteraard kunt u uw hoorversterker in de buitenlucht gebruiken. Wel is het vaak zo dat hoorversterkers die buiten het oor gedragen worden ook het geluid van de wind versterken. Doordat QUBI diep in het oor geplaatst is, maakt QUBI gebruik van het zogenaamde pinna-effect. Hiermee wordt geluid via uw eigen oorschelp door QUBI opgevangen en versterkt. Het gebruik van uw eigen oorschelp verbetert de eigenschappen voor de richtingslocalisatie van geluiden en vermindert bijgeluiden door windruis. Dit is voornamelijk van belang als u op de fiets zit of als u in de wind loopt.

Beter niet tijdens het slapen

QUBI kunt u de hele dag door gebruiken maar haal de toestellen uit uw oor als u gaat slapen. Zo krijgt u en ook uw oren rust en kan het apparaat goed drogen. Gebruik hiervoor de handige SmartCase.

Testen of QUBI iets voor u is?

Past QUBI ook in mijn oor?

Daar komt u snel genoeg achter met de QUBI tester. Deze tester is geen werkende QUBI, alleen de vorm is hetzelfde. De QUBI tester wordt geleverd met de kleinste maat SoftTip om er zeker van te zijn dat de kleinst beschikbare maat SoftTip ook past. Als u kiest voor de echte QUBI worden 3 verschillende maten SoftTips geleverd zodat u de voor u meest comfortabele maat kunt gebruiken.

Ik wil een gratis Qubi-tester

 

QUBI tester

 

x
x